Palvelumme

Reseptien uusiminen

Lähetämme uusintapyyntöjä asiakkaidemme puolesta terveyskeskuslääkäreiden kirjoittamista resepteistä (ei antibiootteja, unilääkkeitä yms.). Palvelumaksu e-reseptin uusimisesta on 2,5 euroa.  Reseptejä uusiessa kannattaa varautua useamman arkipäivän odotukseen, sillä lääkäriä ei välttämättä tavoiteta heti.  Sähköisen reseptin uusintaa voi pyytää myös Omakanta -palvelun kautta, jonne kirjaudutaan pankkitunnuksilla. Kannattaa tutustua ja kokeilla (kanta.fi).

Liikkujan Apteekki


Yhdyshenkilöltämme saat tietoa ja tukimateriaalia terveysliikunnasta sekä opastusta paikkakunnan liikuntapalveluiden tarjontaan. Muistathan keskiviikkoiset kävelyretket!

 

Annosjakelu

Voimme järjestää asiakkaillemme lääkkeiden koneellisen annosjakelupalvelun. Lääkkeet toimitetaan kertakäyttöisiin annospusseihin jaeltuina kahden viikon välein. Mikäli sinulla tai läheiselläsi on vaikeuksia lääkkeiden päivittäisessä ottamisessa ja muistamisessa, ota yhteys apteekkiimme. Annosjakelu on maksullinen palvelu, mutta myös tapa säästää lääkemenoissa ja yli 75-vuotiailla on mahdollisuus saada siitä Kela-korvaus.

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Lääkityksen tarkistuspalvelu edistää asiakkaan lääkehoidon onnistumista ja lääkitysturvallisuutta. Palvelu soveltuu useita lääkkeitä käyttäville, jotka haluavat varmistaa kokonaislääkityksensä sopivuuden sekä mahdolliset lääkkeiden yhteis- ja haittavaikutukset.

Palvelussa farmaseutti tarkistaa asiakkaan käytössä olevien resepti- ja itsehoitolääkkeiden sekä luontaistuotteiden yhteensopivuuden. Lisäksi varmistetaan lääkkeiden oikeat ottoajankohdat suhteessa ruokailuun, vuorokaudenaikaan ja muihin lääkkeisiin sekä tehdään huomioita lääkkeiden soveltuvuudesta iäkkäille.

Palveluun kuuluu apteekilla ajanvarauksella toteutettava noin tunnin kestävä tapaaminen. Tällöin asiakas saa annetusta neuvonnasta kirjallisen raportin, joka auttaa saatujen ohjeiden muistamisessa ja sisältää merkittävimmät käytännön ohjeet sekä huomiot omaan lääkitykseen liittyen.

Varaa aika lääkityksen tarkistuspalveluun apteekista. Palvelu maksaa 40 € ja se kattaa kaksi tapaamiskertaa (esitietohaastattelun ja lopputapaamisen) sekä kirjallisen yhteenvedon.

Diabetesyhdyshenkilö

Apteekkimme diabetesyhdyshenkilömme puoleen voit kääntyä diabetekseen ja sen lääkehoitoon liittyvissä kysymyksissä. Häneltä saa maksutta myös sairauteen vaikuttaviin elintapoihin liittyvää neuvontaa ja oheismateriaalia. Vaikka et sairastaisi diabetesta, kannattaa apteekkiin tulla tekemään riskitesti, jonka avulla selviää alttiutesi sairastua aikuistyypin sokeritautiin.

Astmayhdyshenkilö ja inhalaatiohoidon tarkistus

Astmayhdyshenkilömme on perehtynyt astmaan ja sen lääkehoitoon. Me voimme tarkistaa, että osaat käyttää inhaloitavia lääkkeitäsi oikein, jolloin lääke tehoaa paremmin ja haitat vähenevät.

Ajanvarauksella tarjottavaan palveluun otetaan mukaan kaikki käytössä olevat inhaloitavat lääkkeet ja tilanjatkeet. Palvelun aikana asiakasta pyydetään näyttämään, miten hän inhaloi lääkettään. Farmaseutti tarkistaa inhaloinnin onnistumisen vaihe vaiheelta ja ohjaa lääkkeen oikeassa käytössä. Palvelussa saa hyödyllistä tietoa suun hoidosta, sekä tietoa laitteen huollosta, säilytyksestä ja lääkkeen loppumisen merkeistä. Tarkistus kestää noin 10-15 minuuttia ja sen hinta on 15 euroa.

Astmayhdyshenkilö auttaa myös tupakan vieroituksessa. Jos olet ajatellut lopettaa tupakoinnin, tule keskustelemaan yhdyshenkilömme kanssa. Voitte yhdessä valita juuri sinulle sopivan tavan lopettaa tupakointi ja tarvittaessa valita sopivan nikotiinikorvaushoidon.

Apteekista löytyy myös astman hoitoon ja nikotiinikorvaushoitoon liittyvää tiedotusmateriaalia. Pyydä esitteitä, esim. astmatesti, henkilökunnaltamme.

Sydänyhdyshenkilö

Apteekkimme sydänyhdyshenkilömme on sydän- ja verisuonisairauksien asiantuntija. Hänen kanssaan voit keskustella lääkehoitosi toteutumisesta ja terveellisistä elämäntavoista, jotka vaikuttavat hoitosi onnistumiseen.

Apteekista löytyy paljon materiaalia sydän- ja verisuoniterveyteen liittyvistä aiheista. Pyydä esitteitä henkilökunnaltamme. Mittaamme pyynnöstä myös verenpaineesi ja kolesterolisi.

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet lääkkeet ovat ongelmajätettä ja kotitaloudet voivat tuoda veloituksetta vanhentuneet lääkkeet apteekkiin hävitettäväksi. Lajittelethan lääkkeiden ulkopakkaukset kierrätykseen ennen lääkejätteen tuontia apteekkiin!

Lajittele myös erikseen: elohopeakuumemittarit, jodipitoiset lääkkeet (mm. Jodix-tabletit ja Betadine-tuotteet) ja ruiskut ja neulat.

Mikäli tuot hävitettäväksi neuloja sisältävää lääkejätettä, ne on pakattava kovakantiseen rasiaan tai esimerkiksi lasipurkkiin. Huomaathan, että pelkät neulat voi hävittää kotitalousjätteen mukana. Taita neulankärjet käyttökelvottomiksi ja pakkaa ne kovaan muoviseen astiaan ennen roskiin viemistä.

Lääketurvallisuussyistä johtuen apteekki ei hyvitä asiakkaalle kertaalleen luovutettuja käyttämättä jääneitä lääkkeitä.